Haaltert kan zelfs geen kerstbomen meer kopen

Op 19 december 2016, over deze onderwerpen: Financiën

Bron: De Standaard.
Minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) geeft Oost-Vlaams gouverneur Jan Briers een nieuwe bemiddelingsopdracht in Haaltert. De gemeente is zo onbestuurbaar dat er zelfs geen kerstbomen konden worden aangekocht.

De gemeente Haaltert is sinds eind juli onbestuurbaar, nadat twee van de vier leden van coalitiepartner Open en Liberaal meestemden met het onbestuurbaarheidsvoorstel van de oppositie. Diezelfde raadsleden trokken het raadsbesluit over de onbestuurbaarheid eind november in en riepen meteen daarna opnieuw de onbestuurbaarheid uit. Dat deden ze om een procedure van de bestuurscoalitie voor de Raad van State sneller af te zijn,

Het is nu aan Oost-Vlaams gouverneur Jan Briers om opnieuw te bemiddelen zodat een nieuwe coalitie op de been kan komen. Eerder al wees CD&V de hand af van coalitiepartners N-VA en SP.A.

Kerstbomen

Maandagavond gaat een gemeenteraad door in Haaltert en de niet-partijgebonden burgerbeweging AHA (Haaltert Anders) wil er opnieuw protesteren. De beweging wijst op allerlei praktische gevolgen voor burgers, zoals het niet meer goedkeuren van verkavelingsvergunningen of dossiers rond onder meer speelpleinen, fietspaden of schoolinfrastructuur die blijven liggen.

Door het drooggelegd budget konden er door de gemeente ook geen kerstbomen aangekocht worden voor het straatbeeld. De N-VA- en SP.A-schepenen en burgemeester Veerle Baeyens (N-VA) laten maandag echter weten dat er ondertussen wel bomen staan, maar die hebben ze dan maar uit eigen zak betaald.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is